ModiWood brengt zorg en ontmoeting bij elkaar

Stichting De Zijlen is een organisatie gericht op het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking. In de parkzone van de locatie Sintmaheerdt in Tolbert heeft SACON-architecten voor deze stichting zorgwoningen en een multifunctioneel centrum ontworpen. Hierbij was de wens om zorg en ontmoeting centraal te stellen. De bebouwing is zo ontworpen dat elke vorm van gebruik en elke gebruikersgroep een eigen en van buitenaf herkenbaar bouwdeel heeft.

Het zorggebouw bevat 24 appartementen en in het multifunctioneel centrum zijn voorzieningen gebouwd voor werk- en dagbesteding. Ook is er een nieuw gezondheidscentrum voor cliënten, kantoor- en vergaderruimten, een bewegingsruimte/theaterzaaltje én een café.

Het uiteindelijke design bevatte meerdere kleuren hout om de veelzijdigheid van zorg terug te laten komen in de gevel. Een eigentijds, esthetisch en speels ontwerp heeft gezorgd voor een moderne, strakke uitstraling.

SACON-architect Hanneke Rinkel: “Naast de vorm en geleding in de bebouwing heeft de variatie in indeling en detaillering van de gevels ook een bijdrage. Hout speelt daarbij een beeldbepalende rol: de keuze voor ModiWood is gemaakt vanwege de duurzame eigenschappen. In de verschillende gevels van de gebouwen zijn de planken deels horizontaal gesloten (rabat) en deels verticaal met open structuur gedetailleerd. De planken zijn toon-op-toon op kleur gebracht wat bijdraagt aan het levendige gevelbeeld.”

Locatie: Tolbert, Sintmapark (De Zijlen)

Architect: SACON-architecten, Zwolle

Aannemer: Van Wijnen Noord

 

Geïnteresseerd in wat we voor jou organisatie kunnen betekenen? Mail jouw vraag naar sales-bouwen@fetimgroup.com