ModiWood® Flame Retardant

Het totaalpakket van gevelfolie, regelwerk én gevelbekleding

ModiWood® presenteert: ModiWood Flame Retardant

ModiWood Flame Retardant (FR) is een zeer brandveilig totaalpakket van gevelfolie, regelwerk én houten gevelbekleding. Dit complete pakket creëert een brandklasse B-classificatie bij end-use toepassing. Bovendien Bovendien ondersteunt de toepassing van het ModiWood Flame Retardant-totaalpakket in het versneld verkrijgen van bouwvergunningen. 

Een unicum in de bouw!

Eigenschappen en voordelen

  • Totaalpakket van gevelfolie, regelwerk én gevelbekleding
  • Voor open en gesloten gevelsituaties
  • Vermindering in kosten
  • Bespaart arbeidstijd
  • Zowel horizontaal als verticaal toepasbaar
  • Wkb-gereed
  • Voldoet aan alle BBL-eisen
  • Sneller een bouwvergunning

ModiWood FR is verkrijgbaar in de modellen Zweeds Rabat, Fins Rabat en Rhombus 65.

WKB-gereed

Met ModiWood Flame Retardant voldoet de gevel aan de geldende kwaliteitseisen in de bouwsector. Zo is ModiWood Flame Retardant gereedgemaakt voor de wet Kwaliteitsborging in de bouw (wkb) en is de gevelbekleding onderhoudsarm voor de eindgebruiker.

Brandklasse B

In de bouw geeft de brandklasse aan hoe gevoelig het materiaal is voor brand. Deze klasses gaan van A tot en met F, waarbij A1 het hoogst haalbaar is en als onbrandbaar wordt geclassificeerd. De brandklasseclassificatie van ModiWood Flame Retardant is B-s3, d0.

Het Besluit Bouwwerken en Leefomgeving (BBL) eist dat de gehele gevelconstructie getest moet zijn zoals deze wordt toegepast. Een houten gevel die is samengesteld uit losse brandklasse B-geclassificeerde producten levert niet per definitie een brandklasse B-classificatie op voor de gehele gevel.

Het ModiWood FR-totaalpakket is op de juiste manier getest en geeft de totale constructie een daadwerkelijke brandklasse B-classificatie. Dit is uniek in de gevelbouw en hier zijn wij van ModiWood dan ook erg trots op.

Zo is ModiWood FR opgebouwd

ModiWood FR is opgebouwd vanaf een houtskeletbouwconstructie, opgevuld met Rockwool Rocksono, waar overheen een Fetim Facade Safe+ FR-folie of Fetim Facade Safe FR-folie is geplaatst, afhankelijk van een open of dichte gevelsituatie.
Hierop zijn brandvertragende Fetim-achterconstructieregels aangebracht, al dan niet op dubbele wijze. Vervolgens is de houten gevelbekleding van ModiWood FR beschikbaar in de uitvoeringen Fins Rabat, Zweeds Rabat en Rhombus 65. Deze gevelbekleding bevat een dekkende verflaag.

Kosten- en arbeidstijdbesparend

Met ModiWood® FR in gesloten gevelopbouw hoef je geen A2 substraten toe te passen. Naast een lager totaalgewicht krijg je met dit totaalconcept ook minder kans op breuk tijdens transport of verwerking. Zo bespaar jij onnodige kosten én arbeidstijd.

ModiWood® FR is geschikt voor zowel verwerking op de bouwplaats als in de modulaire of prefab bouw. De gevelbekleding is toepasbaar bij gesloten en open gevelbouw, zowel horizontaal als verticaal en ontzorgt op elk vlak van gevelbouw.

Met dit beproefde totaalconcept worden brandonveilige situaties van de gevel voorkomen en verloopt een bouwvergunningsaanvraag sneller en soepeler.

Onderhoud en Garantie

Bij de ontwikkeling van ModiWood FR is, naast de ontwerpvriendelijkheid, ook veel aandacht besteed aan het toekomstige onderhoud voor de eindgebruiker. Zo is onder meer rekening gehouden met de verlangde garanties. Er is een onderhoudsadvies opgesteld voor het bijhouden van de houten gevel, zodat de brandvertragende eigenschappen van de gevelbekleding behouden blijven. 

Geïnteresseerd in ModiWood Flame Retardant?

Vul nu een aanvraagformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Project
Gegevens

Milieuvriendelijke brandvertrager

Met het ModiWood FR-totaalpakket kan de bouwsector rekenen op een vermindering in faalkosten en een snellere bouwvergunningsverlening. Bovendien bezit het milieuvriendelijke kenmerken doordat gebruik is gemaakt van een milieuvriendelijke brandvertrager.

ModiWood FR is geclassificeerd als non-toxisch en ongevaarlijk. Restanten van Fetim Façade Safe FR-gevelfolie kunnen gerecycled worden na scheiding.