ModiWood® Flame Retardant

Brandveilige gevel zonder compromissen

ModiWood® presenteert: ModiWood Flame Retardant

Bouwen met hout brengt risico's met zich mee, maar met ModiWood® Flame Retardant (FR) kunt u die volledig uitsluiten. Dit unieke totaalpakket van gevelfolie, regelwerk en houten gevelbekleding is getest als één systeem en voldoet aan de strenge brandklasse B-eisen.

Zo voorkomt u vertraging bij de vergunningverlening en voldoet u meteen aan de Wkb- en BBL-regelgeving. Bovendien bespaart u aanzienlijk op arbeidskosten door het werken met folie en eenvoudige montage.

Met ModiWood Flame Retardant bouwt u niet alleen brandveilig, maar ook efficiënt en kostenbesparend zonder concessies aan kwaliteit of esthetiek. De ideale oplossing voor kwaliteits aannemers en architecten die waarde hechten aan tijdwinst, veiligheid en duurzaamheid.

Eigenschappen en voordelen

 

ModiWood Flame Retardant is een uniek brandveilig totaalpakket voor houten gevels, bestaande uit gevelfolie, regelwerk en gevelbekleding. De 5 belangrijkste USP's:

  • Totaalconcept getest als één systeem; geen onduidelijkheid over brandveiligheid.
  • FR voldoet volledig aan brandklasse B; cruciaal voor snelle bouwvergunningen en risicomitigatie.
  • Bespaart tijd door de folie én versnelde vergunningsverlening.
  • Kostenbesparend door geïntegreerde oplossing en minder arbeidsuren.
  • Wkb/BBL-proof; toekomstbestendig voor aangescherpte regelgeving.

 

ModiWood FR is verkrijgbaar in de modellen Zweeds Rabat,  Fins Rabat, de XL-varianten hiervan én Rhombus 65.

WKB-gereed

Met ModiWood Flame Retardant voldoet de gevel aan de geldende kwaliteitseisen in de bouwsector. Zo is ModiWood Flame Retardant gereedgemaakt voor de wet Kwaliteitsborging in de bouw (wkb) en is de gevelbekleding onderhoudsarm voor de eindgebruiker.

Brandklasse B

In de bouw geeft de brandklasse aan hoe gevoelig het materiaal is voor brand. Deze klasses gaan van A tot en met F, waarbij A1 het hoogst haalbaar is en als onbrandbaar wordt geclassificeerd. De brandklasseclassificatie van ModiWood Flame Retardant is B-s3, d0.

Het Besluit Bouwwerken en Leefomgeving (BBL) eist dat de gehele gevelconstructie getest moet zijn zoals deze wordt toegepast. Een houten gevel die is samengesteld uit losse brandklasse B-geclassificeerde producten levert niet per definitie een brandklasse B-classificatie op voor de gehele gevel.

Het ModiWood FR-totaalpakket is op de juiste manier getest en geeft de totale constructie een daadwerkelijke brandklasse B-classificatie. Dit is uniek in de gevelbouw en hier zijn wij van ModiWood dan ook erg trots op.

Zo is ModiWood FR opgebouwd

ModiWood FR kan zowel met open als gesloten gevel worden opgebouwd:

Gesloten gevel

Een constructie opgevuld met steenwol wordt afgedekt met een Fetim Façade Safe+ FR-folie. Bij toepassing van iedere andere isolatie dient een substraat van minimaal brandklasse A2 en 12mm dik tussen het folie en de isolatie te worden geplaatst. Hierop zijn brandvertragende Fetim-achterconstructieregels aangebracht, al dan niet op dubbele wijze. Vervolgens is de houten gevelbekleding van ModiWood FR beschikbaar in de uitvoeringen Fins Rabat (verticaal en horizontaal), Fins Rabat XL (verticaal en horizontaal), Zweeds Rabat (horizontaal) en Zweeds Rabat XL (horizontaal). Deze gevelbekleding is afgewerkt met een dekkende verflaag en is verkrijgbaar in alle RAL-, NCS-kleuren en een selectie natuurlijke tinten.

 

Open gevel

Een constructie opgevuld met isolatie wordt afgedekt met een substraat van minimaal brandklasse A2 en 12mm dik en Fetim Façade Safe+ UV FR-folie. Hierop zijn brandvertragende Fetim-achterconstructieregels aangebracht, al dan niet op dubbele wijze. Vervolgens is de houten gevelbekleding van ModiWood FR beschikbaar in de uitvoering Rhombus 65 (verticaal en horizontaal). De open voegen hebben een breedte van 7mm. Deze gevelbekleding is afgewerkt met een dekkende verflaag en is verkrijgbaar in alle RAL-, NCS-kleuren en een selectie natuurlijke tinten.

Onderhoud en Garantie

Bij de ontwikkeling van ModiWood FR is, naast de ontwerpvriendelijkheid, ook veel aandacht besteed aan het toekomstige onderhoud voor de eindgebruiker. Zo is onder meer rekening gehouden met de verlangde garanties. Er is een onderhoudsadvies opgesteld voor het bijhouden van de houten gevel, zodat de brandvertragende eigenschappen van de gevelbekleding behouden blijven. 

Milieuvriendelijke brandvertrager

Met het ModiWood FR-totaalpakket kan de bouwsector rekenen op een vermindering in faalkosten en een snellere bouwvergunningsverlening. Bovendien bezit het milieuvriendelijke kenmerken doordat gebruik is gemaakt van een milieuvriendelijke brandvertrager.

ModiWood FR is geclassificeerd als non-toxisch en ongevaarlijk. Restanten van Fetim Façade Safe FR-gevelfolie kunnen gerecycled worden na scheiding.

Kosten- en arbeidstijdbesparend

Met ModiWood® FR in gesloten gevelopbouw hoef je geen A2 substraten toe te passen. Naast een lager totaalgewicht krijg je met dit totaalconcept ook minder kans op breuk tijdens transport of verwerking. Zo bespaar jij onnodige kosten én arbeidstijd.

ModiWood® FR is geschikt voor zowel verwerking op de bouwplaats als in de modulaire of prefab bouw. De gevelbekleding is toepasbaar bij gesloten en open gevelbouw, zowel horizontaal als verticaal en ontzorgt op elk vlak van gevelbouw.

Met dit beproefde totaalconcept worden brandonveilige situaties van de gevel voorkomen en verloopt een bouwvergunningsaanvraag sneller en soepeler.

Wilt u efficiënt en kosteneffectief bouwen? Kies ModiWood® FR voor uw gevelbouw. Dit innovatieve product biedt tal van voordelen:

  1. Kosten- en Tijdsefficiënt: ModiWood® FR elimineert de noodzaak voor A2 substraten, vermindert risico op transportbreuk en verlaagt het totaalgewicht, waardoor u tijd en geld bespaart.
  2. Flexibiliteit: Geschikt voor zowel prefab als montage in het werk, zowel in gesloten als open gevelbouw, horizontaal en verticaal.
  3. Brandveiligheid: Voorkom brandonveilige situaties en versnel uw bouwvergunningsaanvraag met dit beproefde totaalconcept.

Kies met ModiWood® FR voor een brandveilige gevel zonder compromissen. Vul onderstaand formulier in voor meer informatie en/of een vrijblijvend bezoek van onze rayonmanager.

Geïnteresseerd in ModiWood Flame Retardant?

Vul nu een aanvraagformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Project
Gegevens