ModiWood brengt zorg en ontmoeting bij elkaar

Op het multifunctionele centrum De Zijlen in Tolbert is ModiWood Colour toegepast voor een uniek ontwerp.

De Zijlen is een organisatie gericht op het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking. Voor hun nieuwe multifunctionele centrum in Tolbert in Groningen was de wens om zorg en ontmoeting centraal te stellen.

Architectenbureau SACON heeft ModiWood gekozen om de gevel te voorzien van een uniek en krachtig ontwerp. Het uiteindelijke design bevatte meerdere kleuren hout om de veelzijdigheid van zorg terug te laten komen in de gevel. Een eigentijds, esthetisch en speels ontwerp heeft gezorgd voor een moderne, strakke uitstraling.

Hanneke Rinkel van SACON Architecten:"De bebouwing is zo ontworpen dat elke vorm van gebruik en elke gebruikersgroep een eigen en van buitenaf herkenbaar bouwdeel heeft. Naast de vorm en geleding in de bebouwing draagt de variatie in indeling en detaillering van de gevels daaraan bij. Hout speelt daarbij een beeldbepalende rol. De keuze voor Modiwood is gemaakt vanwege de duurzame eigenschappen. In de verschillende gevels van de gebouwen zijn de planken deels horizontaal gesloten (rabat) en deels verticaal met open structuur gedetailleerd. De planken zijn toon op toon op kleur gebracht wat bijdraagt aan het levendige gevelbeeld"